boteniConducerea administrației din comuna Boteni a semnat contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru implementarea a două proiecte pentru care localitatea a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
”Obiectivele de investiții sunt două poduri, unul în Valea Bolatului iar celălalt în Valea Bâzului, peste Râul Argeșel. În această perioadă organizăm licitațiile pentru ambele, în vederea demarării cât mai rapide a lucrărilor”, declară primarul Vasile Leau.

În cel mai scurt timp cetățenii localității vor bea apă la o calitate superioară. Stația de osmoză inversă prin care se realizează demanganizarea și deferizarea ape din sistemul aferent localității a fost montată. ”Stația este în probe și, cât de curând, va funcționa, pentru a ne oferi tuturor apă la standardele impuse de Direcția de Sănătate Publică. Investiția este în mod evident în folosul tuturor, devenind o prioritate în contextul în care apa este sursa vieții”, spune edilul șef.
Cu suma primită la recenta rectificarea din partea Consiliului Județean, se continuă și lucrările la DC 38 Linie-Balabani. În același timp, Primăria realizează studiul de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului public în toată comuna, proiect ce va fi depus pentru atragerea fondurilor europene prin GAL ( Grupul de Acțiune Locală).
”Încercăm în continuare să găsim o sursă de finanțare pentru extinderea canalizării în centrul comunei, pe o lungime de 2 km. În rest, avem acoperită toată localitatea dar, din păcate, pentru această extindere nu am primit finanțare nici pe OG 28, nici prin PNDL 2. Este vorba de o sumă destul de importantă, pe care nu avem cum să o alocăm de la bugetul propriu”, a mai spus șeful executivului din Boteni.