mozaceni12 mai va fi zi de sărbătoare pentru administrația publică și cetățenii comunei Mozăceni. Este ziua în care va avea loc cea de-a X-a ediție a Zilei Comunei, un eveniment pregătit din timp de primărița Liana Corina Dună și echipa sa din administrația locală.
”Sărbătorile vor începe de fapt cu o zi mai devreme, pe 11 mai, atunci când vom sărbători Ziua Liceului ”Liviu Rebreanu” Mozăceni, cu Ziua Porților Deschise și activități extrașcolare menite să-i bucure pe copii. Revenind la Ziua Comunei, anul acesta ne-am propus să premiem cuplurile care împlinesc 50 de ai de căsnicie, cinci la număr, personalitățile din învățământ și preoții aflați în activitate, dar și pe cei care au slujit de-a lungul timpului în parohiile din localitate. Vom înmâna, de asemenea, distincții de ”Cetățean de Onoare al Comunei Mozăceni”.

Festivitatea de premiere va fi urmată de un program artistic cu dansuri și muzică populare, toate manifestările urmând să se desfășoare în sala de festivități a Complexului Cultural-Sportiv ”Liviu Rebreanu” Mozăceni. Ulterior, toți oaspeții sunt invitați să participe la o serbare câmpenească”, ne-a declarat primărița Liana Corina Dună.

Acțiune caritabilă
La începutul lunii aprilie, înainte de sărbătorile de Paște, conducerea administrației publice din Mozăceni alături de reprezentanții Crucii Roșii și cei ai Carrefour au adus bucuria pe chipurile oamenilor cu posibilități reduse din localitate. Primărița Liana Corina Dună și partenerii acțiunii caritabile au împărțit pachete cu produse alimentare, îmbrăcăminte și încălțăminte mai multor familii, aducând fericirea în casele unor oameni greu încercați de soartă.  

Culturile de rapiță, afectate în proporție de 80%
Comisiile locale constituite pentru situațiile de urgență au analizat în luna aprilie cazurile fermierilor ale căror culturi au fost afectate de precipitațiile abundente din această iarnă. Din analiza comisiilor, cele mai afectate au fost culturile de rapiță, în procent de 80%, mare parte dintre agricultori fiind nevoiți să întoarcă cultura. Autoritățile locale vor să sprijine fermierii cu culturi calamitate în vederea solicitării unor măsuri de sprijin acordate de Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură, prima etapă fiind evaluarea pagubelor produse în exploatațiile agricole. Pe raza comunei sunt cinci societăți cu profil agricol care lucrează peste 1.000 de hectare, culturile afectate fiind cele de grâu, ovăz și rapiță.