albestii de argesLucrările privind  extinderea alimentarii cu apă în satul Dobroțu avansează rapid. Conform declarațiilor edilului șef din Albeștii de Argeș, Gabriel Popa, Ministerul Dezvoltării a alocat deja cea de-a doua tranșă de bani, pentru achitarea a ceea ce s-a realizat până în momentul de față.
”În același timp, suntem în procedură de licitație pentru extinderea canalizării în satele Albești Pământeni și Ungureni și racordarea rețelei la stația de epurare din Dobroțu, stație ce are capacitatea necesară pentru acoperirea unui număr mare de abonați. În acest scop, Consiliul Județean a alocat la recenta rectificare suma de 150 de mii de lei pentru comuna Albeștii de Argeș”, declară edilul șef.

Din luna mai vor începe și lucrările la reabilitarea și modernizarea sediului administrativ din localitate, precum și lucrări de amenajare a centrului civic. ”Având în vedere că avem în zonă nu doar Primăria, ci și Căminul Cultural, Școala, Monumentul Eroilor, este de dorit să evidențiem această zonă și să o marcăm ca fiind centrul comunei. Vom amenaja parcarea din fața administrației și Căminului Cultural și vom planta arbuști decorativi. ”, explică Gabriel Popa.
Dacă se va reuși suplimentarea veniturilor proprii, conducerea Primăriei Albești de Argeș și-a propus și modernizarea infrastructurii rutiere. ”Este nevoie să asfaltăm în foarte multe zone, tronsoane pe care le avem pe lista de priorități. Dar vom începe prin a amenaja, pe un sens de mers, pe toată lungimea drumului național, trotuare. Dincolo de aspectul estetic, care este important, fiind o localitate cu potențial turistic și o zonă de tranzit către Transfăgărășan, este vorba și de siguranța cetățenilor, a copiilor, a noastră a tuturor.”, spune primarul din Albeștii de Argeș.