ratestidministrația comunei Rătești a solicitat și primit sprijinul Consiliului Județean Argeș pentru demararea unor investiții la mai multe obiective din localitate. Suma totală alocată din bugetul administrației județene este de 180.000 de lei, împărțită astfel: 60.000 de lei pentru modernizarea Școlii cu clasele I-VIII Tigveni, 60.000 de lei pentru construirea unui dispensar uman în satul Furduiești și alți 60.000 de lei pentru suplimentarea rezervorului de înmagazinare a apei la sistemul de alimentare cu apă din satul Furduiești.

”În cazul proiectului de modernizare a Școlii Tigveni, cei 60.000 de lei vor fi folosiți pentru întocmirea documentațiilor și obținerea avizelor necesare demarării lucrărilor. Pentru execuție avem nevoie de mai mulți bani. Vedem ce alocări se vor mai face pe viitor, vom contribui cu ceva și din bugetul local. Ne-am apucat de lucru și la proiectarea construcției unui dispensar în satul Furduiești, vom începe investiția pe cont propriu, iar ulterior vom încerca să găsim și alte surse de finanțare a lucrărilor”, declară primarul Cornel Petrică.

Se lucrează la alimentarea cu apă
În paralel, în satul Mavrodolu este în plină desfășurare lucrarea de introducere a sistemului de alimentare cu apă, proiect finanțat de Guvern cu 11 miliarde de lei vechi, prin PNDL 2. ”Lucrările au demarat la începutul lunii aprilie și se derulează într-un ritm foarte bun. Proiectul presupune introducerea conductelor de apă în sat, forarea unei surse de apă, realizarea unui bazin de înmagazinare și a 100 de branșamente la rețea. Dacă Guvernul alocă banii în timp util, alimentarea cu apă a satului Mavrodolu va fi gata în câteva luni. La finalul investiției, întreaga comună va beneficia de alimentare cu apă”, adaugă primarul Cornel Petrică.
De menționat este și faptul că autoritățile locale au pregătit pentru Ziua Eroilor (17 mai) o acțiune comemorativă la Monumentul Eroilor din curtea Primăriei. Preoții din comună vor oficia o slujbă religioasă în memoria eroilor neamului românesc, iar elevii de la școală vor prezenta un program cu specific patriotic.