Tipărire

micestiÎn ultima lună a anului trecut, administraţia locală din Miceşti a finalizat lucrările de reabilitare a Monumentului Eroilor, din centrul comunei. Cu această ocazie, la iniţiativa primarului Dumitru Voicu, pe una din laturile monumentului a fost montată o placă în care au fost încrustate numele veteranilor care s-au întors din Cel de-al Doilea Război Mondial şi din lagărele din Rusia.

“Un oficial de la Casa Armatei ne-a spus că această iniţiativă, de a trece pe monument şi numele eroilor care s-au întors în viaţă din cea mai mare conflagraţie pe care a cunoscut-o omenirea, poate fi un exemplu de urmat pentru alte administraţii, pentru că, deocamdată, este unică, cel puţin la nivel de judeţ.”, spune primarul Dumitru Voicu.
Recent în comună au fost montate trei staţii de autobuz, pe strada Giurca, strada Verginia şi în cătunul Troislav. Când timpul va permite, staţiile, achiziţionate în decembrie anul trecut cu bani de la bugetul local, vor beneficia şi de platforme betonate.
Priorităţile investiţionale pentru anul în curs sunt demararea lucrărilor de introducere a canalizării la Miceşti şi Purcăreni şi introducerea alimentării cu apă la Brânzari. “Pentru satul Miceşti vom depune proiectul de introducere a reţelei de canalizare pe Ordonanţa 28, în timp ce la Purcăreni vom aplica pe una din măsurile incluse în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. În plus, ne vom lupta să demonstrăm Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei că investiţia privind introducerea reţelei de alimentare cu gaze în Miceşti este fezabilă, astfel încât investiţia să fie suportată integral de către deţinătorii licenţei de exploatare, respectiv Distrigaz-ul. Voi apela inclusiv la parlamentarii de Argeş pentru a ne susţine cauza. În satul Miceşti aproape jumătate dintre titularii gospodăriilor au depus cerere pentru introducerea acestei utilităţi. În continuare vom duce muncă de convingere cu oamenii, deoarece cu cât sunt mai multe cereri, cu atât putem demonstra mai uşor că investiţia e fezabilă.”, a precizat primarul Dumitru Voicu.