musatesti 1La Muşăteşti se distribuie în această perioadă pubele pentru fiecare gospodărie, etapă în cadrul proiectului judeţean privind gestionarea deşeurilor menajere. Aproape 1.500 de pubele vor deservi tot atâtea gospodării, colectarea gunoiului urmând a se face din poartă în poartă. Sistemul de colectare a deşeurilor ridică însă destule probleme administraţiei locale.

“Marea problemă o reprezintă încasarea taxei pe gunoi, în valoare de 4 lei pe lună de persoană. Operatorul, Financiar Urban, ne va taxa pe noi, primăria, urmând ca noi să încasăm de la oameni. Ne va fi foarte greu, mai ales că mulţi oameni sunt plecaţi la muncă în străinătate, alţii sunt studenţi, deci cu domiciliul în altă localitate, mai sunt şi din cei care refuză să plătească…În plus, multe gospodării sunt împrăştiate în comună, în unele locuri maşina de gunoi neputând ajunge pentru a colecta din poartă în poartă. Ziua de colectare a gunoiului este miercurea, însă îi anunţ pe oameni că am convenit cu operatorul să colecteze gunoiul şi vinerea.”, spune primarul din Muşăteşti, Constantin Oancea.
La capitolul investiţii, administraţia din Muşăteşti pregăteşte documentaţia pentru depunerea la Ministerul Dezvoltării a unui proiect ce vizează extinderea reţelei de alimentare cu apă în satele Muşăteşti, Prosia, Vâlsăneşti şi Valea Faurului şi înfiinţarea reţelei de canalizare. Tot pe Ordonanţa 28 va fi depus un alt proiect, ce vizează asfaltarea unui drum comunal – Costeşti, pe o distanţă de 5 kilometri.
“De asemenea, vizăm construirea a două poduri. Unul peste Vîlsan, în punctul Mailat, la care s-a început deja execuţia, şi altul în punctul Valea Teascului. Pentru acesta din urmă a fost organizată licitaţia, s-a stabilit executantul, astfel că în primăvară ne vom apuca de lucru. Fondurile necesare realizării podurilor sunt alocate de la bugetul local, dar sperăm într-un ajutor financiar şi de la Consiliul Judeţean.”, încheie primarul din Muşăteşti.