cepari primar viceprimarUna dintre priorităţile administraţiei din Cepari, condusă de primarul Cristian Ciobanu și viceprimarul Aurelian Solomon, este rezolvarea situației ambigue în care se află sistemul de canalizare din comună.
”Curând se împlinesc 5 ani de când a fost finalizat sistemul de canalizare și lucrarea iese din garanție. Problema mare este că acest sistem nu a fost dat în folosinţă, stația de epurare neputând funcționa fără un anumit număr de branșamente. Din acest motiv, pentru a vedea în ce stare se află rețeaua, am cerut expertizarea ei.”, declară primarul Cristian Ciobanu.

”Următorul pas va fi extinderea rețelei, tocmai pentru a avea numărul de abonați necesar pentru a pune în funcțiune stația de epurare. Avem proiect pentru încă 13 km de rețea în satele Morăști, Cepari, Plaiul Oii, documentație pe care o vom depune pe OG 28”, adaugă viceprimarul Aurelian Solomon.
Investiția privind extinderea sistemului de canalizare este posibilă și în satul Plaiul Oii, deoarece imediat cum iese documentația privind cadastrarea zonei, pot începe lucrările de introducere a apei curente, proiect finanțat prin OG 28.
Pe ordinea de zi mai sunt reabilitarea Școlii Gimnaziale “Nicolae Velea”, unde sunt necesare lucrări de consolidare,întreținere, izolație termică și tencuieli exterioare. De asemenea, la școlile Urluiești și Cărpeniș - care sunt izolate termic, sunt necesare centrale, pentru o încălzire eficientă.
În ceea ce privește modernizarea infrastructurii, conducerea administrației locale a identificat trei zone unde este imperios necesar să se construiască poduri. ”Este vorba de un pod în satul Cărpeniș, în punctul Rotundu, care va deservi 35 de familii și practic leagă satul Cărpeniș de Urluiești, investiție în valoare de 3,5 miliarde de lei vechi, conform estimărilor. Celelalte două, în valoare de 2,8 miliarde fiecare (conform estimărilor inițiale), sunt la Budani - peste Valea Cărpenișului, unde în momentul de față există o trecere care nu prezintă siguranță și altul în punctul Leru, peste Valea Urluieștiului”, ne-a explicat viceprimarul Aurelian Solomon.
”Am solicitat de la Consiliul Județean bani de proiectare pentru aceste obiective, urmând ca ulterior întocmirii documentației să încercăm obținerea de fonduri de la Ministerul Dezvoltării sau prin Compania Națională de investiții”, spune șeful executivului, Cristian Ciobanu.