buzoesti24 ianuarie, Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza sau Mica Unire - cum este cunoscut în istorie evenimentul, a fost sărbătorită cu emoție în comuna Buzoești, de către conducerea administrației locale și reprezentanți ai comunității.
Grupul vocale de fete - ”Flori de lângă Izvoare”, condus de renumitul interpret Iulian Mutu și corul bărbătesc ”Vlăscenii” au intonat cântece patriotice de referință, ce au trezit în inimile auditoriului conștiința națională și sentimentul de respect și mândrie față de înaintașii care au făcut primii pași pentru crearea României Mari. Apoi, cei prezenți, alături de primarul Ion Tănase, au dansat ”Hora Unirii”- ca simbol al bucuriei apartenenței la neamul românesc, un popor cu o istorie zbuciumată, care în ciuda încercărilor repetate de dezbinare a reușit să păstreze ființa națională nealterată.

”Este important, mai ales pentru tineri, să marcăm prin momente de acest tip evenimentele importante din istoria României, pentru a le reitera în suflete sentimentele de patriotism. Dacă nu ne cunoaștem trecutul, nu putem clădi un viitor în care generațiile care urmează să nu repete greșelile strămoșilor, dar mai ales să aleagă calea lor - aceea a dreptății, a individualității spirituale a neamului, a unității naționale”, a spus edilul șef din Buzoeşti.

Planuri de investiţii
Din punct de vedere administrativ, anul se anunță bogat în obiective propuse de conducerea Primăriei. Conform declarațiilor primarului Ion Tănase, există multe proiecte ce vor fi demarate în această primăvară, în folosul comunității:
# Achiziționarea unui autogreder - fonduri proprii
# Amenajarea unui teren sintetic la Şcoala Generală Șerboieni - fonduri proprii sau europene, prin GAL;
# Modernizarea grădiniței Cornățel - schimbarea acoperișului, termosistem, grupuri sanitare interioare;
# Grup sanitar interior la Grădinița Tomșanca;
# Achiziționarea de centrale noi la Primărie și Şcoala Vulpești;
# Împrejmuirea Şcolii Șerboieni;
# Reabilitarea conductei de apă Buzoiești-Curteanca, amenajarea unui bazin de stocare, montarea unei stații de clorinare și stație nouă de pompare - investiție ce va fi licitată în primăvara acestui an;
# Introducerea sistemului de canalizare în parteneriat cu SC Apă - Canal  în satele Buzoiești, Bujoreni, Cornățel, Vulpești - proiect realizat cu fonduri europene, Axa de coeziune 2;
”Dorim, în același timp, să demarăm construcția unui pod pietonal peste Teleorman, în Șerboieni, investiție pentru care avem proiect, și un pod rutier în Vulpești, în punctul Biserică. Modernizarea infrastructurii rutiere rămâne o prioritate - avem în vedere un proiect pentru care încercăm să obținem fonduri guvernamentale sau europene pentru asfaltarea a 6 km în satul Șerboieni, dar și alte tronsoane din alte sate. Intenționăm să reabilităm fațada dispensarului din Ionești, să modernizăm iluminatul stradal și, nu în ultimul rând, vom face demersuri pentru a avea reţea de gaze naturale în localitate”, declară șeful executivului din Buzoeşti.