albestii de arges primarCu datorii de 13 miliarde de lei vechi pentru lucrări de asfaltare neachitate și introducerea de gaze naturale în comună, conducerea Primăriei din Albeștii de Argeș începe anul sperând în primul rând să primească sprijin de la forurile superioare pentru stingerea arieratelor. În afară de faptul că își propune în mod expres să rezolve această problemă, primarul Gabriel Popa spune că finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare şi pentru punerea lui în funcțiune este primordială.

”Avem începută canalizarea din 2007, dar nu este funcțional nici măcar un km, din cei peste 20 de km de conductă! Așadar, trebuie neapărat să echipăm stația de epurare pentru a putea beneficia de investiție. Ne sunt necesare în jur de 7 miliarde de lei vechi, bani pe care sperăm să-i obținem pe OG 28. În caz contrar, probabil vom aloca o sumă importantă de la buget, însă trebuie găsită o soluție pentru a pune în funcțiune sistemul”, declară primarul din Albeștii de Argeș.
Cum apă există, din fericire, în întreaga localitate, atenția executivului se îndreaptă și spre modernizarea drumurilor. ”Am depus pe Măsura 72 – fonduri europene, un proiect pentru asfaltarea a 5 km de drumuri comunale - câte un tronson în fiecare sat. Avem toate șansele să obținem finanțarea, deoarece toate aceste drumuri sunt de mare interes, făcând legătura cu drumul național și cu obiective turistice sau instituții de pe raza localității. Imediat cum se lansează măsurile de finanţare și pe Grupul de Acțiune Locală, vom încerca să realizăm proiecte viabile și să accesăm bani europeni prin această structură”, a mai afirmat edilul Gabriel Popa.