poienari primarÎn urma discuțiilor avute de primarul Ion Banzea cu reprezentanții conducerii Consiliului Județean, localitatea Poienarii de Muscel va primi sprijin financiar pentru realizarea a cel puțin două obiective în acest an.
”Vom primi finanțare pentru o investiție importantă – reabilitarea şi extinderea dispensarului uman din centrul localității, lucrarea fiind începută din bugetul propriu. Până în prezent s-au efectuat lucrări de reabilitare a parterului clădirii și s-a turnat placa. Urmează construirea etajului și, evident, amenajările interioare pentru punerea în funcțiune a obiectivului”, spune edilul șef.

Cea de-a doua investiţie vizează modernizarea alimentării cu apă în comună prin realizarea unei noi captări în Valea Iederii, captare ce ar diminua semnificativ costurile de pompare ale sistemului, curgerea apei făcându-se prin cădere. ”Din estimările noastre, pe timpul iernii, primăverii și toamnei, când consumul de apă este mai redus, am putea funcționa doar cu această nouă captare, rămânând doar perioada verii pentru suplimentarea debitului din actuala captare”, spune primarul Ion Banzea.
Un alt pas important al administrației locale din Poienari va fi în acest an întocmirea documentației pentru introducerea canalizării în localitate.
”Vom face studiile geo și topo pentru introducerea sistemului de canalizare în întreaga comună și apoi studiul de fezabilitate, urmând depunerea documentației pe OG 28, pentru accesarea de fonduri guvernamentale. Vor fi practic două sisteme, din cauza reliefului. Unul la Jugur, cu stație de epurare și altul ce va cuprinde celelalte sate, cu stație de epurare la Poienari. Vom începe investiția efectivă pe străzile nemodernizate, pentru ca ulterior să putem demara și asfaltarea acestor tronsoane”, explică șeful executivului din Poienarii de Muscel.
Din fonduri proprii, conducerea Primăriei și-a propus pentru acest an asfaltarea a 1 km - Brebenești. ”Avem un cetățean care locuiește în această zonă care face dializă și este necesar să modernizăm drumul pentru a facilita accesul ambulanței. Drumul este foarte greu practicabil pe timp de iarnă și în perioada precipitațiilor abundente”, afirmă primarul Ion Banzea.
Aplicând zicala ”gospodarul își face iarna car”, conducerea Primăriei Poienarii de Muscel nu a stat cu mâinile în sân pe perioada în care cele mai multe investiții stagnează. Astfel, se lucrează la modernizarea interioară a Căminului Cultural de la Groșani, fiind totodată amenajate aici grupuri sanitare interioare și o bucătărie.