69Din luna august, autoritățile comunei Teiu au la dispoziție un nou utilaj pentru lucrările de interes public. ”A sosit buldoexcavatorul achiziționat prin proiectul derulat în cadrul PNDR, prin GAL. Am făcut toate formalitățile, iar utilajul a intrat deja în funcțiune. Se face pietruirea drumurilor din localitate și îl vom folosi și la decolmatarea șanțurilor și a pâraielor. Buldoexcavatorul ne va ajuta și la colectarea gunoiului menajer, dar și la operațiunile de deszăpezire, pe timpul iernii”, ne-a declarat primarul Florin Dumitru.

Banii plătiți de administrația publică locală pentru achiziționarea buldoexcavatorului se vor întoarce în bugetul local, în urma depunerii unei cereri de plată la organismul de implementare a proiectelor cu fonduri europene (APDRP Târgoviște). Termenul de depunere a cererii de plată este 6 septembrie.
Pe de altă parte, autoritățile locale lucrează în această perioadă la un proiect de reabilitare a grădiniței din Teiu Vale, cea mai mare, dar și cea mai veche grădiniță din localitate. Costul estimat al lucrărilor este de peste 1 miliard de lei, bani pe care administrația locală are promisiunea că îi va primi de Consiliul Județean în această toamnă. Tot în domeniul școlar, în luna august, Primăria Teiu a primit de la Guvern 49.000 de lei pentru plata drepturilor restante către profesori, stabilite conform unor hotărâri judecătorești. În ceea ce privește pregătirile pentru deschiderea noului an școlar, la finalul lunii august, acestea erau în plină desfășurare. Tot înainte de începerea cursurilor școlare, unitățile de învățământ și primăria vor fi aprovizionate cu lemne pentru iarnă.
Persoanele care au de executat ore de muncă în folosul comunității în urma neachitării unor amenzi se dovedesc a fi de un real ajutor autorităților comunei Teiu. În luna august, cele trei persoane care prestează muncă în folosul comunității au defrișat și salubrizat întreaga zonă a cimitirului din satul Teiu Vale.