66Rectificarea operată de Guvern la finalul lunii iulie a adus în bugetul comunei Cetățeni aproximativ 215.000 de lei, bani care urmează a fi utilizați pentru diverse cheltuieli și investiții. Astfel, o importantă sumă de bani va merge către plata energiei electrice consumată suplimentar din cauza deficitului înregistrat la sistemul de alimentare cu apă și la reparațiile acestuia. O altă sumă va fi alocată realizării unui studiu de fezabilitate în vederea reabilitării, modernizării și dotării dispensarului medical din localitate.


”Avem în vedere, de asemenea, montarea unui sistem de monitorizare video cu cinci camere de supraveghere în cele mai importante intersecții din comună și câte o cameră pe fiecare palier la școală. Totodată, vom suplimenta bugetul școlii pentru efectuarea unor reparații curente, iar o altă parte din bani va merge către asigurarea sistemului de comunicații, internet și dotărea noului sediu de primărie pe care îl avem în lucru”, ne-a declarat primarul Ion Toader. Tot la prima rectificare bugetară din acest an, Primăria Cetățeni a primit separat suma de 138.000 de lei pentru plata hotărârilor judecătorești către cadrele didactice, drepturi restante de mai mulți ani. Pentru proiectul derulat pe OG 28/2013 – amenajarea noului sediu al primăriei, autoritățile comunei Cetățeni au primit suma de 170.000 de lei. ”Cu acești bani vom reuși să finalizăm noul sediu al primăriei până la sfârșitul anului. Din estimările mele vor mai rămâne ceva bani și pentru alte investiții, dar acestea vor fi stabilite clar în următoarea ședință de Consiliu Local”, precizează edilul-șef din Cetățeni.

Microbuz școlar nou
La începutul lunii august, administrației locale i-a fost repartizat un nou microbuz școlar în cea de-a treia etapă derulată de Guvern prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Educației. Inițial, autoritățile locale au solicitat Guvernului un microbuz cu o capacitate mai mare, de 28 de locuri, dar ulterior a fost acceptată varianta propusă de autoritățile centrale, cea a unui microbuz de 16+1 locuri. Primăria va angaja șofer pentru noul microbuz școlar, acesta fiind cele de-al doilea mijloc de transport școlar existent la nivelul localității. Potrivit autorităților locale, din noul an școlar, microbuzul recent primit va asigura transportul elevilor din comună la școala de centru.