65Rectificarea bugetară operată de Guvern a însemnat pentru comuna Tigveni zero lei și zero bani în plus la buget, fapt pentru care conducerea administrației locale nu are nicio explicație logică.

”Dincolo de supărarea mea personală, nu înțeleg cine și ce are cu oamenii din această comună. Dacă nu m-aș fi implicat, dacă nu aș fi făcut solicitări peste solicitări, săptămânal, aș fi înțeles. Dar așa... Nu ceream fonduri pentru mine, ci pentru investițiile pe care le-am început, pentru a face ceva în localitate, pentru comunitate. Nu înțeleg decât că nu vor să ne ajute și că au nevoie de oamenii de aici doar la alegeri. Avem asfaltat drumul județean în colaborare cu Consiliul Județean, iar partea noastră de bani - 2 miliarde de lei, pur și simplu nu am de unde să o achit. Avem în lucru Căminul Cultural, investiție pentru care ne-ar fi fost extrem de util măcar 1 miliard. După cum se vede, nu era vorba de sume mari, dar acei puțini bani erau extrem de importanți pentru a finaliza niște investiții. ”, spune primarul Dumitru Slătineanu.
Departe de a renunța la obiectivele propuse, edilul șef spune că va încerca, atât cât se poate, să rezolve situația. ”Noi bineînțeles, vom merge mai departe și încercăm toate variantele posibile, fără a mai aștepta ajutor de la nimeni, pentru a face ceea ce trebuie pentru oameni. Astfel, am depus pe Măsura 125 un proiect pentru modernizarea a 6 km de drum către proprietățile agricole Tigveni-Bălteni-Vlădești. Modernizarea tronsonului presupune, în afară de asfaltare, și refacerea a șase podețe și a unui pod peste Topolog. Așteptăm vizita în teren a specialiștilor cât de curând și sper să primim finanțare pentru acest proiect”, declară Dumitru Slătineanu.
Continuă, totodată, și lucrările la alimentările cu apă, atât la Bârsești, cât și la Tigveni.