cocu98.000 de lei este suma primită de autoritățile comunei Cocu la prima rectificare bugetară din acest an. Pe lângă acești bani, administrația locală a mai primit 43.000 de lei pentru achitarea drepturilor restante către cadrele didactice, conform unor hotărâri judecătorești.

”Vom rectifica bugetul local cu sumele primite de la Guvern, iar banii vor fi repartizați pentru plata lucrărilor de pietruire a ulițelor comunale, pentru sectorul de asistență socială și, nu în ultimul rând, pentru forajul de apă din cătunul Dealu Cătușa. În luna septembrie acest foraj va fi gata, la fel și forajul de apă preluat de la Petrol. În mare parte, problema distribuției apei în localitate a fost rezolvată, la intervenția domnului prefect. Primim apă între orele 9.00-17.00, o stocăm și seara o distribuim cetățenilor, debitul este unul bun acum. Sperăm ca la rectificarea bugetară din luna octombrie să primim bani și pentru punerea în funcțiune a rețelei de apă din cătunul Dealu Cătușa. În acest fel, problema apei în comună ar fi rezolvată în integralitate”, ne-a declarat primarul Gheorghe Țucă.
În toamna acestui an va fi inaugurat dispensarul uman din localitate, locație în care se mai lucrează acum doar la schimbarea pardoselilor cabinetelor medicale, în vederea obținerii avizelor sanitare de funcționare. Construcția dispensarului uman a început în urmă cu câțiva ani, iar investiția a fost realizată cu fonduri de la bugetul local. Și unitățile de învățământ sunt pregătite pentru deschiderea anului școlar, fiind realizată curățenia de rigoare și puse la punct cele două mijloace de transport școlar.