43Seceta prelungită din acest an a produs la Băbana o adevărată problemă în privința apei potabile. Administrația locală a alocat de la buget banii necesari forării unui puț de mare adâncime.
“În vederea eliminării crizei de apă potabilă, am alocat suma de 150.000 de lei noi pentru forarea unui puț de apă la o adâncime de aproximativ 200 de metri. În acest sens am trimis deja invitațiile pentru ofertele privind această investiție. Odată stabilită firma care va executa lucrările, ne vom apuca de treabă.”, spune primarul Bebe Ivan.
În altă ordine de idei, Consiliul Județean Argeș a demarat lucrările de asfaltare a Drumului Județean 731B, Sămara-Băbana-Richițele de Sus – Cocu, pe o lungime de 2 km. Valoarea investiției este de 13,5 miliarde de lei vechi.
Încheiem cu un off al primarului din Băbana: “ Deși am întreprins demersurile necesare, nu s-au putut mări salariile la angajaților primăriei, deoarece Finanțele din Argeș au distribuit doar plafon salarial la cadrele didactice… De ce oare?”, se întreabă Bebe Ivan.