31Primăria Bughea de Jos nu a primit niciun leu pentru investiții la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie, fiind nevoită să se descurce cu forțe proprii în derularea proiectelor locale. Cel mai mult are de suferit proiectul de construcție a noului sediu de primărie, acesta necesitând fonduri pentru finalizarea investiției în acest an.

”Alte localități care au în construcție sedii de primărie au primit bani la rectificarea bugetară, noi nu. Nu știu dacă alții au primării din 1936, cum avem noi, în care cu greu se mai poate desfășura activitatea administrativă, dar asta nu a contat pentru cei care au împărțit banii. Nu am primit niciun leu de la Guvern, sunt supărat, chiar e bătaie de joc!”, spune primarul Gheorghe Sanda. Administrația comunei Bughea de Jos a demarat în luna iulie lucrările de construcție a unui nou sediu de primărie. Investiția este realizată cu fonduri proprii ale administrației publice, însă banii nu ajung pentru finalizare. Tocmai de aceea, autoritățile comunei sperau ca la rectificarea bugetară să primească suma necesară pentru finalizarea localului noii primării.

Pregătiri pentru noul an școlar  
Noul an școlar se apropie cu pași repezi, astfel că autoritățile comunei Bughea de Jos au început pregătirile pentru acest moment din luna august. ”Suntem în toiul lucrărilor pentru a deschide anul școlar în bune condiții. În școli se fac reparații curente, curățenia de rigoare, iar aprovizionarea cu lemne am făcut-o încă de luna trecută. Avem o populație școlară de aproape 400 de elevi și preșcolari, iar ca unități de învățământ, avem școala de centru, cea de la Valea Măcelarului și grădinița din cătunul Poenandre. Se ocupă și doamna directoare de la școala de centru de pregătiri, astfel că eu cred că vom întâmpina noul an școlar în condiții optime”, ne-a declarat primarul Gheorghe Sanda.