89Lansarea măsurilor din PNDR 2014-2020 este așteptată cu maxim interes de administrația publică a comunei Râca. Cu ajutorul fondurilor europene, autoritățile locale intenționează să modernizeze infrastructura de drumuri comunale, având în vedere asfaltarea a 8 km de drumuri.

”Așteptăm cu nerăbdare lansarea în integralitate a noului PNDR, noi avem proiectele pregătite. Vreau să prindem finanțare europeană pentru cel puțin un proiect, cel de asfaltare a drumurilor comunale. Avem și un alt proiect pentru introducerea canalizării în localitate, ar fi extraordinar dacă am reuși să obținem finanțare și pentru acesta”, ne-a declarat primarul Georgel Burcea. Conform Ministerului Agriculturii, lansarea integrală a PNDR 2014-2020 ar urma să aibă loc în această vară, la începutul acestei luni fiind lansate alte șase noi submăsuri de finanțare ale programului.
Legat de rectificarea bugetară anunțată pentru finalul lunii iulie, Primăria Râca are nevoie de fonduri pentru continuarea lucrărilor la centrul multifuncțional din localitate, dar și pentru plata salariilor, a indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a asistenților sociali. La capitolul lucrări, angajații administrației publice locale continuă amenajările de șanțuri și rigole, acțiuni începute în luna iunie. Totodată, se reface acostamentul și se salubrizează zonele cu risc de producere a inundațiilor. Lucrările sunt realizate pe plan local, cu resurse proprii ale primăriei, desfășurându-se în toate cele trei sate: Râca, Bucov și Adunați.