Tipărire

71De sărbătoarea Sf. Prooroc Ilie, credincioșii din parohia Ciocești au îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a celebra hramul bisericii satului. Peste 400 de persoane, venite din toate satele comunei, au participat la slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți din localitate. De la hramul bisericii din Ciocești nu a lipsit nici primarul Ion Neacșu. Biserica din parohia Ciocești a fost construită în anul 1859 de enoriașii satului.
În altă ordine de idei, autoritățile locale continuă lucrările la târgul săptămânal, construcția fiind finalizată în proporție de 90%. Amenajarea târgului săptămânal este finanțată cu fonduri europene, prin măsurile Grupului de Acțiune Locală (GAL), iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 30 septembrie. Totuși, autoritățile din Bârla dau asigurări că noul târg săptămânal va fi gata în luna august.  
Pe parcursul anului trecut, mai multe obiective de infrastructură și locuințe din județ au fost afectate de inundații, unul dintre punctele care au pus probleme destul de însemnate fiind barajul de pe râul Cotmeana din comuna Bârla, sat Bădești. Prin sprijin și finanțări guvernamentale, pentru cea mare parte dintre obiectivele afectate s-au primit fonduri pentru readucerea la stadiul lor inițial. La momentul actual, lucrările de consolidare și modernizare a barajului de la Bădești sunt în stadiu avansat. Astfel, cu investiții proprii ale Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea de aproximativ 103.000 lei, s-a procedat la decolmatarea Râului Cotmeana, defrișări pe ambele maluri ale digului, lățirea acestuia și s-a procedat la turnarea și fixarea de geomembrană și saci geotextili cu un terasament de 5000 mc de material, care să ajute la consolidarea barajului pe o lungime de apărare de aproximativ 150 m. Totodată, în aval și amonte de acest dig, s-au construit 2 structuri care vor permite devierea cursului de apă în situația căderii de precipitații puternice și creșterea debitului Râului Cotmeana. În prezent, stadiul de realizare a lucrărilor este de aproximativ 40%.