68Duminică, 21 iunie, “Tamașiana” și-a prins cea de-a 34-a floare în cununa unei sărbători ce străbate timpul, ignoră politicul ori orânduirile sociale. Sute de oameni de-ai locului ori de pe te miri unde, au înfruntat ploaia pentru a se înfrupta din tradițiile folclorice dar și din îmbietoarea și colorata ofertă a “grataragiilor” ori a negustorilor de ocazie.

Au încântat publicul prin cânt și joc ansamblurile folclorice din Cicănești, Boteni, Corbeni și Valea Danului, interpreții Bebe Andrei (fiu al satului), Vali Mânzatu cu Ion Mânzatu (fiu al satului), formația lui Iulian Brezan, Aurelian Preda cu Nicușor Iordan și Ana Maria Preda. Toți artiștii au primit diplome de excelență din partea organizatorilor.
“În ciuda ploii, a fost o manifestare reușită, un prilej pentru oameni de a se întâlni la un pahar de vorbă și-o horă din bătrâni, de a uita de greutățile și grijile de zi cu zi”, a concluzionat primarul din Cicănești, Ion Ionescu.

Școala, aproape gata
67Reabilitarea Școlii Cicănești, investiție realizată cu fonduri europene, se apropie de final. “În iulie finalizăm lucrările, astfel că elevii vor intra în septembrie în noul an școlar în casă nouă. Totodată, începem lucrările de extindere a sediului Primăriei, intenția noastră fiind de a și reabilita această clădire, în funcție de fondurile pe care le vom avea la dispoziție.”, spune primarul din Cicănești.