59Ploile căzute în luna iunie au provocat o nouă alunecare de teren în localitate,  pe strada Bărățeasca, mișcarea pământului antrenată de ploi deplasând și stâlpii de electricitate din zonă. ”Ploile ne-au creat probleme serioase pe această stradă, terenul a fost afectat pe o porțiune de circa 200 de metri. Era cunoscută ca o zonă cu risc de producere a alunecărilor de teren, risca să fie afectată și calea de acces. Am reușit să îndreptăm stâlpii de electricitate, nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, și am turnat un dig de protecție pentru stabilizarea pământului. Totul s-a făcut în regie proprie, nu am apelat la vreo firmă întrucât costurile erau mult mai mari”, ne-a declarat primarul Ion Banzea.

Pe lângă remedierea alunecării de teren de pe strada Bărățeasca, autoritățile locale au pietruit 2 km de drum comunal în satul Șerbănești, lucrările fiind realizate, de asemenea, în regie proprie. În zona respectivă sunt multe terenuri agricole și câteva sute de hectare de pădure, astfel că locuitorii comunei aveau nevoie de o cale de acces reabilitată către terenurile pe care le dețin. Acolo unde a fost necesar, au fost executate și rigole.

Viceprimar nou
Pe plan administrativ, din luna mai, comuna are un nou viceprimar, în persoana lui Nicolae Bălălău. Aflat la cel de-al doilea mandat de consilier local, Nicolae Bălălău a fost ales viceprimar al comunei, după o perioadă de câteva luni în care postul din cadrul primăriei a rămas liber. ”Mă bucur că avem un nou viceprimar, este un băiat bun, gospodar, ne înțelegem și colaborăm foarte bine. Acum am și eu cu cine lucra, știu că mă pot baza pe el și că putem face treabă pentru cetățeni”, afirmă primarul Ion Banzea.
În ceea ce privește activitatea administrativă, angajații primăriei au finalizat la mijlocul lunii iunie procesul de eliberare a adeverințelor necesare pentru obținerea subvențiilor APIA.