50Un loc important în viața comunității din Râca îl ocupă în această perioadă agricultura însă, din cauza secetei, culturile de primăvară sunt afectate în proporție de 70-80%, ducând la pierderi însemnate pentru fermieri. ”Din păcate, la noi a plouat doar într-o singură zi luna aceasta, ne confruntăm cu secetă excesivă. Nu știu în ce măsură vor reuși agricultorii să se bucure de recolta de anul acesta, premisele nu sunt foarte optimiste. Unii fermieri au făcut documentații pentru acordarea unor ajutoare de minimis, alocate în cazul unor situații de calamitate. Să vedem în ce măsură vor putea beneficia de acestea”, afirmă edilul din Râca.

Se așteaptă rectificarea bugetară
La fel ca majoritatea comunelor, Râca așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară anunțată pentru luna iulie. Conform datelor furnizate de guvernanţi, la rectificarea bugetară autorităţile locale şi judeţene vor primi bani pentru susţinerea proiectelor în derulare.
”În primul rând avem nevoie de bani pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap, asistenții sociali și pentru achitarea navetei profesorilor. La capitolul investiții, avem nevoie de fonduri pentru continuarea lucrărilor la centrul multifuncțional și pentru realizarea unui proiect de asfaltare a 8 km de drumuri comunale. Pentru acest proiect avem în vedere accesarea fondurilor europene în PNDR 2014-2020”, ne-a declarat primarul Georgel Burcea. Centrul multifuncțional, care va găzdui mai multe servicii publice de pe raza comunei, este finalizat în proporție de 60% la momentul actual.
În luna iunie, angajații administrației publice locale au continuat lucrările de ecologizare și decolmatare șanțuri, în același timp fiind reabilitate mai multe poduri și podețe.