Tipărire

cocu latUn proiect pentru dotarea Școlii Gimnaziale Cocu a fost depus în luna martie în cadrul PNRR, Componenta C 15 – Educație, de către autoritățile locale. Pe baza acestuia, unitatea școlară va fi dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.
În cadrul școlii din comuna Cocu au fost realizate recent o serie de lucrări în vederea obținerii autorizației de securitate la incendiu. Alte două proiecte finanțate prin PNRR sunt în diverse stadii de implementare.

”Se lucrează la PUG, iar pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii TIC în comună așteptăm oferte pentru realizarea obiectivelor. Suma alocată prin PNRR pentru ultimul proiect este de aproape 2,2 milioane de lei”, precizează primarul Gheorghe Țucă.
În paralel, în prezent în localitate au loc acțiuni de curățenie și pregătiri pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale. Se taie vegetația uscată de pe marginea drumurilor și se ecologizează spațiile de pe domeniul public. Asemenea acțiuni de salubrizare au devenit o tradiție în apropierea Paștelui.
Nu în ultimul rând, autoritățile comunei Cocu așteaptă notificarea oficială privind semnarea contractului de finanțare a proiectului aprobat în cadrul Programului de Investiții ”Anghel Saligny”  - modernizarea DC 176, în satul Richițele.