Tipărire

micesti latAdministrația din Micești se concentrează în această perioadă pentru finalizarea documentaților premergătoare implementării efective a celor trei proiecte de investiții care vor fi finanțate prin Programul „Anghel Saligny”. Este vorba de prima înființare a rețelei publice de apă uzată, inclusiv stație de epurare, în satele Micești și Purcăreni, de modernizarea a 18 drumuri comunale și de înființarea sistemului centralizat de alimentare cu apă în satul Brânzari.

„La alimentarea cu apă de la Brânzari estimăm că lucrările vor putea începe în vară, aici fiind ceva mai avansați cu documentația solicitată de finanțator - Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. În toamnă sperăm că vom putea demara lucrările la canalizare dar și la asfaltarea acelor drumuri din proiect care nu se suprapun cu viitoarea rețea de canalizare din Micești și Purcăreni.”, precizează primarul Dumitru Voicu.
De la Ionuț Tudorache, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei Micești, am aflat că în perioada imediat următoare vor fi demarate reparații la sistemul de alimentare cu apă din satul Păuleasca, respectiv montarea unui grup nou de pompare, investiție care presupune și construirea incintei care va adăposti pompele. De asemenea, vor fi reluate procedurile de concesionare a celor trei spații de la noul Dispensar uman: două cabinete de medicină de familie și un cabinet de stomatologie, estimându-se ca până în luna mai unitatea medicală să devină funcțională.  Nu în ultimul rând, până la 1 Iunie, de Ziua Copilului, în satul Micești, lângă Căminului Cultural, va fi amenajat un loc de joacă asemănător celui realizat anul trecut la Păuleasca.