Tipărire

stolnici latAdministrația publică a comunei Stolnici a obținut finanțare din fonduri europene (PNRR, AFM) pentru peste 10 proiecte, acestea aflându-se în diverse stadii de implementare. Ultimul proiect pentru care primarul Sevastian Pupăză Roșu a semnat contractul de finanțare este cel pentru realizarea bazei de date GIS la nivelul comunei.

Pe baza acestui proiect, cetățenii vor avea acces la o platformă de date deschise, unde vor putea consulta informații disponibile la nivel de localitate din diverse domenii: registrul agricol, urbanism, colectarea taxelor și impozitelor, rețele edilitare etc. De asemenea, de curând a fost semnat contractul de finanțare a lucrărilor de eficientizare energetică a clădirii Școlii Gimnaziale Stolnici. Școala va fi reabilitată cu fonduri europene, însă mai sunt și alte clădiri publice care vor intra în proces de reabilitare. ”Urmează să semnăm contractele prin PNRR și pentru grădiniță și primărie. Ca și în cazul școlii, și la acestea vor fi executate lucrări în scopul eficientizării energetice a clădirilor. Totodată, am semnat contractul pentru extinderea și modernizarea iluminatului public. Lucrările vor beneficia de finanțare prin AFM”, precizează primarul Sevastian Pupăză Roșu.
Odată cu venirea primăverii, în localitate vor începe o serie de lucrări. Este vorba despre amenajarea unui loc de joacă în incinta școlii, lucrări pentru finalizarea dispensarului uman din centrul comunei și acțiunile de curățenie specifice perioadei de primăvară.

Primiți primăvara în suflet ca pe un dar de preț, alături de cele mai sincere urări de bine. Sufletul să vă rămână veșnic tânăr, doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Stolnici
Primar, Sevastian Pupăză Roșu