29Investițiile ce vor fi derulate în această perioadă în Băiculești vizează cu precădere unitățile de învățământ de pe raza localității. Conform declarațiilor primarului Niculae Drăgan, este vorba de reabilitări și reparații curente la toate școlile, și în special la cea din Valea Brazilor. De asemenea, la terenul de fotbal al localității au fost amenajate tribune și copertine.
”De comun acord cu doamna director prof. Ileana Bodescu, vom realiza toate reparațiile ce se impun la unitățile de învățământ, nu doar pentru că așa trebuie, ci pentru că elevii noștri merită mult mai mult. Pot spune cu mândrie că avem rezultate deosebite la concursurile școlare, elevi din localitatea noastră participând cu succes la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, ceea ce nu este puțin lucru. Le mulțumesc pentru efortul și strădania lor și îi felicit pe profesori, pentru că, de ce să nu recunoaștem, meritul este și al cadrelor didactice”, a declarat șeful executivului din Băiculești.
De altfel, elevii merituoși ai localității au fost răsplătiți la sfârșit de an școlar, conducerea școlii oferind burse de merit și de excelență unui număr impresionant de copii. ”Pe lângă bursele sociale, în cuantum de câte 100 de lei, am avut 43 de elevi  cu media peste 9.00, care au primit burse de merit în valoare de câte 150 de lei și două premii de excelență, a câte 600 de lei. Cele două eleve care sunt mândria școlii noastre sunt Ioana Lavinia Pletea, de la școala Valea lui Enache, care  a participat la Olimpiada de educație tehnologică, faza națională, situându-se în prima jumătate a participanților și, de asemenea, obținând locul al V- lea la cea de-a III-a ediție a concursului național “Made For Europe”, ce a avut loc la Arad, concurs parte integrantă a proiectului Comenius. Cea de-a doua elevă ”excelentă” este Georgiana Evelina Nicolau, care a obținut premiul special la etapa națională a olimpiadei ”Universul cunoașterii prin lectură”, precum și alte premii la diferite concursuri. Suntem foarte fericiți că avem asemenea elevi și că putem afirma, fără falsă modestie, că valoarea actului educativ de la Băiculești este una reală, superioară, comparabilă cu a oricărei școli din marile orașe ale țării.”, a spus directoarea școlii Băiculești, prof. Ileana Bodescu.