Tipărire

suici lat nouPrimăria Șuici a depus prin Grupul de Acțiune Locală un proiect de finanțare care prevede achiziționarea unor utilaje în vederea dotării Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență. Este vorba de un autogreder transportabil, pe două roți, și de o cisternă de apă cu tun. Proiectul are o valoare de aproximativ 30.000 de euro, 25.000 de euro urmând a fi suportați din fonduri europene, iar restul de la bugetul local.

„Dincolo de proiectul depus pe GAL, așteptăm cu maxim interes semnarea celor două contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. La primul proiect, extinderea rețelei de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești și Șuici (cătun Moșteni), am încărcat deja toate documentele în platformă, iar pentru cel de-al doilea - modernizarea unor drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni - vom finaliza cât de curând această etapă premergătoare semnării contractului de finanțare. Nu în ultimul rând vreau să menționez că lucrările la obiectivul finanțat prin PNDL privind extinderea, pe 17 kilometri, a rețelei de canalizare în satele Șuici și Rudeni (inclusiv stații de pompare a apelor reziduale) au fost încheiate, însă vom mai amâna puțin recepția, pentru că așteptăm o ultimă tranșă de bani de la Minister pentru acest proiect, legată de ajustarea prețurilor la materialele de construcții - Ordonanța 15. Cu ajutorul Consiliului Județean, care ne va aloca pe parcursul acestui an suma de 700.000 de lei, dar și al unui împrumut pe care-l vom contracta în numele UAT Șuici, vom reuși să acoperim partea noastră de co-finanțare la recent finalizatul proiect de investiții din fonduri europene, respectiv asfaltarea a peste 6,7 km de drumuri în satele Șuici și Rudeni.”, a explicat primarul Constantin Iatagan.

Mereu puternice și hotărâte, sufletul vostru știe ce este iubirea, cum se dăruiește și cum se primește fericirea. Pentru voi, doamnelor și domnișoarelor, un sincer „La mulți ani!” de 8 Martie.
Primăria și Consiliul Local Șuici
Primar, Constantin Iatagan