Tipărire

25Conducerea administrației locale din Dârmănești a continuat modernizarea infrastructurii rutiere, așa cum își propusese la începutul anului. Din fonduri proprii au fost asfaltați încă 800 de metri în zona Mesteceni, din satul Negreni. ”Nu ne oprim aici, urmează încă 400 de metri la Petrești și, în funcție de încasări, putem continua. Pot afirma că până în momentul de față deja peste 40% din taxe și impozite sunt achitate, ceea ce reprezintă un procent mulțumitor, având în vedere că nu suntem încă la jumătatea anului”, declară primarul Emilian Ciolan.
Celelalte investiții de anvergură, cum ar fi de exemplu canalizarea, proiect derulat cu fonduri guvernamentale pe OG 28, stagnează deocamdată, din cauza lipsei de fonduri.
Din punct de vedere agricol însă, situația este destul de bună. Ploile din ultima perioadă au contracarat neajunsurile pe care le provocase perioada lipsită de precipitații cu care a debutat vara. ”Zona noastră este propice mai ales pentru cultivarea fructelor și legumelor, însă avem și 2.000 de ha de teren cu cereale, care nu se prezintă rău. Este important pentru cetățenii din mediul rural ca din punct de vedere meteorologic să fie un an satisfăcător, astfel încât recoltele să fie pe măsură. Agricultura a rămas singura sursă, cea mai sigură de venit, în aceste vremuri”, a mai spus edilul șef din Dârmănești.