Tipărire

stalpeni primar 3Prin prisma proiectelor deja demarate, dar și a celor a căror implementare va începe din acest an, edilul șef din Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu, se declară optimist în ceea ce privește mersul investițiilor publice în acest an. ”Avem de pus în practică proiectele pentru care am obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”- introducerea canalizării în satul Livezeni și modernizarea prin asfaltare a 6 drumuri din Rădești și Livezeni. Prin PNRR am obținut finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirii sediului administrativ al comunei și înființarea a două stații de încărcare destinate automobilelor electrice. Am început deja să lucrăm la studiile de fezabilitate.

Prin Agenția Fondului de Mediu vom demara lucrări de modernizare a iluminatului public stradal.  Cu fonduri proprii, și sperăm, sprijin de la Consiliul Județean, avem, de asemenea, o listă de obiective de investiții. Astfel, ne dorim să continuăm amenajarea DC 47- Pițigaia și așteptăm licitația CNI în ceea ce privește dispensarul uman. De asemenea, am început proiectarea pentru modernizarea prin asfaltare a două drumuri: Haltă-Punte Oprești și Stadion-Nichifor Bălan, în lungime totală de 1,5 km. Tot cu fonduri proprii, anul acesta vrem să finalizăm amenajarea unui teren de sport.”, spune edilul șef.
Taxele și impozitele locale nu au fost majorate în localitate, decât cu rata inflației. ”Cetățenii sunt conștiincioși și își plătesc dările, însă mari probleme avem cu amenzile. Cele neachitate sunt considerate tot în cuantumul neîncasărilor, astfel că afectează cuantumul sumelor de echilibrare pe care le primim de la Ministerul Finanțelor.”, explică șeful executivului.
Activităților culturale li se va da atenție și în acest an, menținându-se astfel tradiția. ”După cum cetățenii s-au obișnuit, suntem foarte implicați în tot ceea ce înseamnă activități culturale și tradiționale. Acestea sunt, alături de investiții, cartea noastră de vizită și reprezintă respectul nostru față de valorile satului românesc.”, a mai punctat primarul Gabi Șerbănoiu.