Tipărire

schitu golesti primar 1În cel mai scurt timp conducerea Primăriei Schitu Golești va semna contractele de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul PNRR. De asemenea, la finele anului trecut a fost obținută finanțare pentru un alt proiect, ce vizează modernizarea iluminatului public. ”Prin Planul Național de Redresare și Reziliență avem obținute finanțări pentru eficientizarea energetică, implicit reabilitarea școlii, a unui corp al Primăriei și pentru amenajarea de stații de încărcare destinate automobilelor electrice. Pe ultima sută de metri, la sfârșitul anului trecut, chiar în 30 decembrie, am reușit obținerea finanțării prin Administrația Fondului de Mediu, pentru modernizarea iluminatului public, un alt proiect important, pe care sper să îl demarăm anul acesta. Sigur, ca investiție nouă este și etapa a III-a a canalizării, proiect pentru care am obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării.”, declară primarul Vasile Miriță.

În afara de obiectivele noi, vor fi finalizate investițiile începute.
”Sălile de sport din Lăzărești și Schitu Golești, realizate prin POR, respectiv CNI, sunt aproape gata, iar la modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității mai trebuie să facem achizițiile pentru dotări. S-a realizat recepția finală a sistemului de canalizare, etapa a II-a, însă din punctul nostru de vedere proiectul nu s-a încheiat până nu ajungem la zi cu plățile. De aceea și acest aspect figurează pe lista noastră de priorități atunci când creionăm bugetul acestui an.”, spune șeful executivului.
Deși taxele și impozitele nu au fost majorate decât cu rata inflației, primarul din Schitu Golești explică cetățenilor că, în urma investițiilor din infrastructura de utilități, s-a trecut la altă grilă de impozitare.
”Poate unora li se va părea că plătesc mai mult, dar nu este vorba de majorări, ci despre o altă încadrare a taxelor, o altă grilă de calcul, dat fiind faptul că acum beneficiem de toate utilitățile.”, explică edilul șef.
Încheiem prin a consemna faptul că, de Ziua Culturii Naționale, în localitate a fost organizat un spectacol-concurs, dedicat cinstirii valorilor românești din acest domeniu.