Tipărire

nucsoara primarConducerea Primăriei Nucșoara începe anul 2023 cu obiective ambițioase, din dorința de a oferi  cetățenilor lucrări și investiții utile. Cu fonduri proprii sau cu bani atrași din surse externe, administrația publică locală vrea să realizeze anul acesta investiții în învățământ, infrastructură și turism. ”Ne propunem să finalizăm reabilitarea grădiniței din satul Slatina, să extindem sediul Primăriei, pentru a crea un spațiu adecvat arhivei instituției, să refacem zonele afectate de calamități pe Drumul Plaiului și să continuăm dezvoltarea turismului în Nucșoara”, declară primarul Ion Cojocaru.

În ceea ce privește sectorul turistic, în această primăvară va demara proiectul de popularizare a celor 2.544 de copaci seculari din cele patru sate ale comunei, care vor putea fi ”adoptați” de turiști. Promovarea turistică a zonei va fi continuată printr-un nou proiect -  „Forest Land Nucșoara”, o suprafață de 25 ha de ferigă, la care se vor adăuga alte 29 ha de pădure recuperate de autoritățile locale. Cu ajutorul unor sponsori, vor fi amenajate spații de odihnă, iar turiștii vor putea vizita frumoasele păduri și admira peisaje deosebite. La Nucșoara se dorește și reluarea proiectului de amenajare a Drumului Partizanilor, a Măgurei și a Lacului Învârtita.
Planurile autorităților locale pentru anul acesta mai cuprind montarea unor panouri fotovoltaice la Căminul Cultural Nucșoara (fonduri locale), lucrări de eficientizare energetică la căminele culturale din Nucșoara și Sboghițești și amenajarea unei stații pentru încărcarea vehiculelor electrice (fonduri europene, PNRR). Tot în 2023 va fi finalizată și gospodăria de apă din satul Gruiu.

Taxe diminuate
Sunt noutăți importante și în ceea ce privește taxele și impozitele locale pe care trebuie să le achite cetățenii din Nucșoara anul acesta. Astfel, taxa pentru salubrizare a fost redusă cu 20%, iar taxa PSI a fost redusă de la 15 lei la 2 lei pentru proprietățile fără construcții, respectiv 4 lei pentru cele cu construcții. Restul dărilor au rămas la fel, aplicându-se doar indexarea anuală cu rata inflației, conform legislației în vigoare.