Tipărire

albestii de argesLa Albeștii de Argeș anul începe cu speranța că în cel mai scurt timp se vor semna contractele  pentru proiectele de investiții importante din localitate, proiecte pentru care s-a obținut finanțare europeană și guvernamentală. ”Avem proiectul pe „Anghel Saligny”, ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere în localitate, dar și cele pe PNRR - eficientizarea energetică a Școlii Ungureni și amenajarea de piste de biciclete pe o lungime de 2 km.”, spune primarul Gabriel Popa.

Cu fonduri proprii și speranța susținerii financiare de la Consiliul Județean, conducerea Primăriei dorește, de asemenea, realizarea unor lucrări de care depinde bunul mers al activităților în comună. ”Avem pe lista de priorități extinderea rețelei de canalizare pe două străzi, în satul Dobroțu, dar și reabilitarea și modernizarea dispensarului uman din localitate și, desigur, continuarea amenajării de trotuare - modernizarea centrului comunei.”, detaliază edilul șef.
În afara investițiilor ce vizează modernizarea infrastructurii, diversificarea serviciilor și calitatea acestora înseamnă fără îndoială, dezvoltare. De aceea, Executivul și Consiliul Local au decis și alte tipuri de investiții. ”Am analizat cu multă atenție care sunt nevoile cele mai stringente ale comunității și, în funcție de buget, alocăm sumele necesare pentru a veni în întâmpinarea doleanțelor cetățenilor. Pe lista investițiilor pe care vrem să le începem se află și construirea și amenajarea unui ștrand la noi în comună. Este o idee mai veche, îndelung discutată, la care cu toții am răspuns pozitiv, gândindu-ne la beneficiile sociale și economice pe termen lung. Sigur, fiind un proiect amplu, nu cred că este posibil să finalizăm anul acesta, dar în mod cert vom începe proiectarea și poate licitația pentru execuție. Toți  cei de generația mea și copiii noștri ne-am dorit un ștrand în comună. În afară de asta, am luat în calcul și turiștii care ar beneficia de o atracție în plus.”, a declarat șeful executivului din Albeștii de Argeș.