23În data de 19 iunie, în comuna Valea Iașului au avut loc serbările de sfârșit de an școlar, manifestările beneficiind anul acesta de clădirile căminelor culturale reabilitate și dotate. Fiecare clasă a pregătit câte un moment artistic pentru marcarea finalului de an școlar, spectacolele oferite de preșcolari și elevi desfășurându-se după cum urmează: la Căminul Cultural Cerbureni, între orele 9.30-11.00 – program oferit de preșcolarii și elevii claselor pregătitoare și claselor primare din cadrul Școlii cu clasele I-IV Mustățești; la Căminul Cultural Valea Iașului, cu începere de la ora 16.00 – spectacol organizat de preșcolarii, elevii claselor primare și gimnaziale și cei din clasa pregătitoare din cadrul Școlii cu clasele I-VIII Valea Iașului.

”Aș remarca faptul că fiecare doamnă educatoare, învățătoare, diriginții, dar și ceilalți profesori de la cele două școli au ținut ca fiecare grupă de preșcolari sau clasă de elevi să-și prezinte propriul program artistic. Au fost spectacole reușite, iar asistența a fost alcătuită în principal din părinți, bunici, frați și prieteni ai copiilor. La unii copii au venit și câte 3-4 însoțitori, ceea ce este îmbucurător pentru noi. Căminele culturale au avut un grad de ocupare bun la serbările școlare. Le-am propus elevilor, profesorilor și părinților ca măcar din două în două luni, elevii să organizeze câte un spectacol în căminele culturale reabilitate și modernizate. De asemenea, ansamblul nostru local, ”Mândrulița”, va susține spectacole pe scenele celor două cămine culturale”, ne-a declarat primarul Nicolae Barbu.
Revenind la serbările de sfârșit de an școlar, la Valea Iașului, fiecare absolvent de clasa a VIII-a a primit din partea edilului localității o ”Diplomă de absolvent”, festivitate derulată în premieră. Diplomele acordate celor 14 absolvenți de clasa a VIII-a au conținut și un motto menit să-i ghideze în viața pe viitorii liceeni: ”Niciun lucru important nu a fost vreodată realizat fără pasiune!”. Pe lângă această diplomă, absolvenții au primit și câte o medalie cu numele localității. Totodată, toți copiii, de la preșcolari la absolvenți de clasa a VIII-a au primit din partea primarului Nicolae Barbu câte un album cu imagini inedite din comună, album lansat cu prilejul Zilei Comunei.