Tipărire

stefan cel mare latPentru anul în curs administrația publică a comunei Ștefan cel Mare are în plan finalizarea dar și demararea unor lucrări de modernizare a drumurilor și o modernizare a halei de zarzavaturi din cadrul târgului săptămânal. Totodată, autoritățile locale lucrează la un proiect privind reabilitarea unor clădiri publice, obiectiv pentru a cărui finanțare se vor accesa fonduri europene, prin PNRR.

Punctual, anul acesta, cu sprijinul Consiliului Județean, va fi finalizată modernizarea DC 445, care asigură legătura cu județul Dâmbovița și vor demara lucrările din proiectul aprobat la finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny”. ”Lucrările prevăd asfaltarea a 7 km de drumuri, însemnând 9 străzi din localitate. Am dat drumul la licitație cu clauză suspensivă și în scurt timp vom semna contractul de finanțare cu ministerul. Sper ca în primăvară, dacă totul decurge bine, să începem lucrările de asfaltare”, declară primarul Ion Parpală.
În ceea ce privește hala de zarzavaturi de la târgul săptămânal, aceasta va fi betonată și acoperită cu o copertină. Anul trecut în incinta târgului a fost amenajat un grup sanitar racordat la utilități. Hala târgului săptămânal din comuna Ștefan cel Mare are o suprafață de 800 mp. Lucrările vor fi executate cu fonduri locale.

Drum agricol reabilitat
De curând, autoritățile din Ștefan cel Mare au finalizat reabilitarea drumului de exploatație agricolă care leagă satele Glavacioc și Ștefan cel Mare. Drumul, în lungime de 1,5 km, a fost pietruit și au fost amenajate șanțuri. Acesta este unul dintre cele mai intens circulate drumuri din comună, nu numai în scop agricol.
Conducerea Primăriei Ștefan cel Mare urmărește ca anul acesta să realizeze lucrări de reabilitare în scopul creșterii eficienței energetice la două clădiri publice din comună. Este vorba despre sediul Căminului Cultural Ștefan cel Mare și fosta Casă a Specialistului, din spatele școlii. În acest sens la nivel local se lucrează la un proiect ce urmează a fi depus în PNRR.
Pe de altă parte, administrația publică locală anunță că taxele și impozitele locale aferente anului 2023 au fost indexate doar cu rata inflației, 5,4%. Taxa pentru salubritate rămâne la nivelul din 2022. Locuitorii comunei sunt așteptați să-și achite taxele și impozitele la sediul primăriei. Cei care plătesc până la data de 31 martie primesc o reducere de 10% la suma de plată.