18Alocarea de fonduri la rectificarea bugetară din luna iulie reprezintă soluția pentru demararea lucrărilor la cel mai important proiect al administrației publice locale – asfaltarea DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu. Drept urmare, rectificarea bugetară este așteptată cu maxim interes de autoritățile locale, care speră că în această vară vor putea începe asfaltarea drumului în lungime de aproape 7 km.


Licitația pentru atribuirea lucrărilor cuprinse în proiect a fost finalizată în primăvară. Pe de altă parte, autoritățile din Nucșoara vor finaliza până la 1 iulie reabilitarea Căminului Cultural Slatina, urmând ca până în toamna acestui an să reabiliteze și Căminul Cultural Sboghițești. Pe parcursul vacanței de vară a elevilor sunt programate și o serie de lucrări la unitățile de învățământ din localitate. La școala din satul Sboghițești se vor face lucrări de reabilitare, iar la cea din satul Slatina, anvelopare termică. De asemenea, la școala veche din satul Sboghițești va fi schimbat acoperișul. Toate investițiile în modernizarea infrastructurii școlare sunt realizate cu bani de la bugetul local.
Pe de altă parte, începutul verii a dat startul perioadei vacanțelor, astfel încât în localitatea din nordul județului au început să apară turiștii. Pensiunile din Nucșoara s-au pregătit așa cum se cuvine pentru perioada de vară, și ca dovadă că turismul merge bine în zonă, anul acesta vor fi deschise noi pensiuni. ”Turiștii au început să vină în număr din ce în ce mai mare la Nucșoara. Pe raza comunei funcționează patru pensiuni turistice, iar alte două sunt în lucru la momentul actual. Turiștii se bucură de aer curat, drumeții pe munte, plimbări cu bicicleta și peisaje încântătoare, localitatea noastră are ce oferi celor care aleg să-și petreacă vacanța aici”, ne-a declarat primarul Ion Cojocaru.