15Cu fonduri proprii conducerea administrației locale din Stoenești intenționează să amenajeze o bază sportivă în localitate. Primarul Ion Marin spune că investiția este necesară datorită solicitărilor din partea elevilor și, în general, a tinerilor din comună.


”Dorim să construim baza sportivă lângă terenul de fotbal existent. Ne-am gândit la un teren de sport sintetic, adecvat pentru o multitudine de sporturi: handbal, baschet, volei, tenis, fotbal, bineînțeles, etc. Evident, va avea împrejmuire, tribună și toate cele necesare. Ne-am decis să demarăm proiectul cu forțe și din bugetul propriu, deoarece nu mai putem aștepta la nesfârșit și nu ne mai putem baza pe promisiuni.”, declară primarul Ion Marin.
Pentru proiectele de anvergură, cum ar fi modernizarea sistemului de apă și introducerea sistemului de canalizare în localitate, edilul șef își îndreaptă speranțele spre noile Măsuri din cadrul Programului Național de Dezvoltarea Rurală. ”Încercăm să găsim surse de finanțare, tot în cadrul PNDR și pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Bădeni, un alt proiect pe care îl avem mai de mult pe lista priorităților. Rămâne de studiat pentru ce sunt banii europeni și în ce măsură putem să depunem aceste proiecte.”, a mai declarat primarul din Stoenești.