13Din cauza vremii capricioase de la sfârșitul lunii iunie, lucrările la sistemul de canalizare din localitate au stagnat, acest lucru neînsemnând că investiția nu va fi gata la termenul propus.
”Mai este practic foarte puțin de lucru, de îngropat conducta pe câteva zeci de metri. Știm că a durat foarte mult acest obiectiv, însă cetățenii trebuie să înțeleagă că nu a depins de noi, ca administrație locală, deoarece fondurile au fost primate fracționat de la Guvern, prin OG 28. Important este că ne apropiem de final, și asta ar trebui să ne încurajeze și să bucure pe toată lumea.”, spune edilul șef din Hârtiești, Petre Andrei.
Pentru perioadă următoare, primarul speră să obțină finanțări pentru asfaltarea unui kilometru de drum comunal în satul Dealu și construirea unui pod peste Valea lui Topor, din aceeași localitate. ”Este bine că se dă, în sfârșit, drumul la PNDR, Programul Național de Dezvoltare Rurală, la Măsurile din acest program. Putem atrage fonduri europene pentru proiectele de investiții în infrastructură, proiecte pe care nu le-am fi putut realiza sub nicio formă din bugetul propriu. Pentru început încercăm cu aceste două obiective, dar sigur, rămâne de văzut ce bani sunt și pentru ce domenii mai putem gândi dezvoltarea localității”, a mai afirmat șeful executivului.