Tipărire

bisericaAm retrăit ieri momente speciale participând în ziua marii sărbători a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil la Hramul Bisericii din Mihăești.
Aceasta este, practic, o sărbătoare care ține trei zile, căci în calendarul popular soborul Sfinţilor Mihail şi Gavril se serbează în 8, 9 şi 10 noiembrie.
Prima zi se numeşte capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

Am ascultat cu emoție și evlavie Cuvântul Domnului într-un lăcaș de cult vechi de 110 ani, vatră de credință, lumină și povață creștin-ortodoxă.
Ca de fiecare dată când revin în Mihăeștiul natal, am reîntâlnit și am vorbit cu oameni dragi mie, depănând amintiri, dar cu gândul la viitor.
M-am bucurat să particip la slujbă împreună cu primarul Andreea Crîmpița-Matei, tânără fiică a satului care se îngrijește cu atenție de biserică și de comunitate.
Mi-a făcut plăcere să am alături colegi precum Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Ciprian Țurlea, viceprimar al orașului Mioveni, consilierii județeni Mariana Ionescu, Ramona Nițoiu și Aurel Iacșa.
Despre Arhanghelul Mihail se ştie că este conducătorul oştilor cereşti-îngereşti, iar despre Arhanghelul Gavriil ştim că este vestitorul Fecioarei Maria că va naşte pe Mântuitorul lumii, pruncul Iisus.
Cei doi arhangheli sunt păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre Rai.
Vă doresc tuturor zile binecuvântate!

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș