Tipărire

albestii de argesAdministrația din Albeștii de Argeș va beneficia pe Componenta 10 a Planului Național de Redresare și Reziliență de o finanțare în valoare de peste 1 milion de lei pentru reabilitarea termică a școlii generale. din Albeștii Ungureni. Totodată, pe Componenta 5 a PNNR, a fost depusă o solicitare de finanțare pentru reabilitarea energetică a Casei de Cultură.

”Concret, pentru Casa de Cultură, lucrările reprezintă în fapt o reabilitare generală, căci includ anveloparea clădirii și refacerea zidăriei, schimbarea tâmplăriei exterioare, centrală termică”, a declarat primarul Gabriel Popa.
În ceea ce privește proiectul de modernizare a 11,5 km de drumuri din localitate, proiect pentru care conducerea Primăriei a obținut finanțare prin programul „Anghel Saligny”, toată documentația solicitată a fost încărcată pe platformă. ”Având licitația făcută, nu trebuie decât să semnăm contractul și putem să ne apucăm de lucru. Eu sper să demarăm investiția în acest an. Vremea este încă favorabilă, și în două luni putem avea câteva străzi asfaltate”, a spus edilul șef.
Lucrările de modernizare a centrului localității continuă. Conform declaraților șefului executivului, s-au amenajat încă 400 metri de trotuare, pe partea opusă a sediului administrativ.
Decizia de a monta panouri solare pentru producerea energiei electrice necesare funcționării sistemului de alimentare cu apă a localității s-a dovedit mai mult decât oportună în condițiile actuale. ”Nu doar că facem economie la buget și că milităm pentru energia verde, dar în contextul crizei energetice suntem câștigători pe toate planurile!”, spune edilul șef.
Implementarea investiției ce vizează construirea unei săli de sport în localitate a intrat în linie dreaptă. ”Obiectivul, finanțat prin Compania Națională de Investiții, este pe masa ministrului Dezvoltării, pentru obținerea avizului și urmează organizarea licitației.”,  a mai spus primarul Gabriel Popa.