Tipărire

stalpeni primar 3Două investiții extrem de importante pentru modernizarea infrastructurii comunale din Stâlpeni vor primi finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. Este vorba de asfaltarea unor drumuri de interes local și de înființarea rețelei de canalizare în două sate.

”Ne-am bucurat foarte mult când am văzut că eforturile și stăruințele noastre au fost încununate de succes. Vom semna contractul de finanțare pentru modernizarea prin asfaltare a cinci drumuri din satul Rădești precum și străzile Cicu Preoteasa și Răducanu din Livezeni. Al doilea proiect care a primit finanțare se referă la înființarea rețelei de canalizare și stație de epurare în satele Livezeni și Dealu Frumos. Avem studiile de fezabilitate întocmite pentru ambele proiecte, așa că imediat după semnare putem scoate la licitație proiectarea tehnică și apoi execuția. În total, cele două investiții depășesc suma de 16,8 milioane de lei.”, a declarat primarul Gabi Șerbănoiu.
Un alt proiect a avansat, aflat în faza a doua a analizei la Compania Națională de Investiții, are mari șanse de a se concretiza. ”Este vorba despre construirea unui dispensar uman nou. Documentația depusă de noi a intrat în faza de sinteză și suntem plini de speranță că ne vom afla pe lista proiectelor ce vor intra la finanțare”, afirmă edilul șef.
În maxim două săptămâni, anunță șeful executivului, se va face recepția finală la Căminul Cultural Livezeni. ”Pentru a marca modernizarea acestui edificiu, vom organiza un spectacol la care este invitată întreaga comunitate. Suntem foarte mulțumiți de cum arată Căminul Cultural și cred că toată lumea va fi în asentimentul nostru. Este un obiectiv  care ne va permite diversificarea activităților culturale în localitate”, afirmă primarul din Stâlpeni.
Nu în ultimul rând trebuie amintit faptul că forajul nou de apă de la Livezeni a fost finalizat. După efectuarea probelor de apă, va fi pus în funcțiune, suplimentându-se astfel debitul pentru localnici.