Tipărire

stolnici latPe lista obiectivelor de investiții ce urmează a fi finanțate de Guvern, prin Programul Național ”Anghel Saligny”, figurează și proiectul depus de Primăria comunei Stolnici. Documentația prevede asfaltarea mai multor drumuri din localitate, iar suma aprobată la finanțare este de 13.913.912,17 lei. Proiectul prevede modernizarea DC 142 (Centru Stolnici - Gară), DC 149 (Gară - DJ 679), DC 143 în satul Vlășcuța, strada Bisericii, strada Târgului și strada Meteorului în satul Stolnici. Este vorba de aproximativ 7 km de drumuri comunale, iar pe DC 149 sunt prevăzute și lucrări de reabilitare a podului peste râul Cotmeana.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Argeș a obținut finanțare prin Programul Național ”Anghel Saligny” pentru asfaltarea unui drum important și pentru locuitorii și administrația comunei Stolnici. Este vorba de DJ 703B Pădureți (DJ 679) - Costești (DN 65 A), ce urmează a fi modernizat pe o lungime de 10,3 km, între Lunca Corbului și Costești. Locuitorii comunei Stolnici nu vor mai fi astfel nevoiți să facă un ocol de 20 km ca să ajungă în orașul Costești pentru a-și rezolva diverse probleme. ”Pe noi ne ajută foarte mult această investiție. Nu vom mai ocoli atâția kilometri pentru a ajunge la Costești. Este util atât pentru cetățeni, ca să poată ajunge la instituțiile publice, pentru agricultori, dar mai ales pentru serviciile de urgență care trebuie să ajungă la cazurile din zona noastră”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Se reiau lucrările la dispensar
În luna august vor fi reluate lucrările la dispensarul din centrul comunei. Pentru finalizarea obiectivului mai sunt necesare lucrări de amenajare exterioară și dotarea unității medicale. Proiectul este finanțat prin PNDL și din contribuția Primăriei Stolnici. Sunt șanse ca anul acesta să demareze și proiectul de reabilitare și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în comuna Stolnici, proiect derulat de SC Apă Canal Pitești cu finanțare din fonduri europene. În luna august se va finaliza licitația pentru achiziția lucrărilor, iar apoi se va trece la execuție. Pentru comuna Stolnici, lucrările prevăd reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și extinderea sistemului de canalizare în toată localitatea.