Tipărire

stefan cel mare latÎn luna iulie, așteptarea a luat sfârșit și pentru administrația comunei Ștefan cel Mare, care a aflat că Ministerul Dezvoltării a aprobat proiectul de modernizare a mai multor străzi din localitate, prin Programul Național ”Anghel Saligny”. Suma alocată pentru investițiile ce se vor derula în comuna Ștefan cel Mare este de 15.000.000 de lei.

”În documentația pe care am depus-o la Guvern am cuprins 9 străzi din comună, însumând 7 km de drumuri. Pe toate străzile sunt introduse utilități, așadar pasul firesc era să le asfaltăm. După semnarea contractului de finanțare, vom scoate la licitație proiectarea și execuția lucrărilor și sper să ne apucăm cât mai repede de lucru”, declară primarul Ion Parpală. Străzile care urmează a fi asfaltate sunt: Carol I, Marin Preda, Nicolae Bălcescu, Ion Barbu, Spiru Haret, Grigore Moisil, Ionel Brătianu, George Călinescu și Tudor Vladimirescu.

Se va asfalta spre Dâmbovița
De altfel, în comuna Ștefan cel Mare sunt în derulare alte lucrări de modernizare a drumurilor comunale. Pe DC 131, care duce spre Mănăstirea Glavacioc, au început lucrările de amenajare a șanțurilor și pregătire a drumului pentru asfaltare. Asfaltul va fi turnat pe o lungime de 1,5 km, investițiile fiind finanțate din fonduri locale și alocări bugetare de la Consiliul Județean. Înainte însă, va fi asfaltat DC 445 (sat Ștefan cel Mare), care merge până la limita cu județul Dâmbovița, asigurându-se astfel legătura cu autostrada. Aici vor fi asfaltați 800 de metri de drum comunal. Premergător demarării lucrărilor de asfaltare, administrația publică locală așteaptă eliberarea avizului de la Mediu pentru a putea începe lucrul.