Tipărire

poienarii de muscel latDouă proiecte extrem de importante ale administrației comunei Poienarii de Muscel au fost aprobate la finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny”. Este vorba de modernizarea unor drumuri locale și înființarea rețelei de canalizare în satele Poienari și Groșani. Aprobarea finanțării acestor obiective încununează astfel eforturile continue ale autorităților locale de a implementa proiecte care să asigure o dezvoltare durabilă a localității.

”Vor fi modernizate două drumuri de interes local, în lungime totală de 2,2 km. Este vorba de DL Peste Coastă, practic cea mai populată stradă din satul Jugur, și DL Leculești, la fel, cea mai populată stradă din satul Groșani. Cel de-al doilea proiect aprobat la finanțare vizează înființarea rețelei de canalizare menajeră în satele Poienari și Groșani, cu stație de epurare pe strada Arsenești (sat Poienari). Rețeaua de canalizare va avea o lungime de aproximativ 30 km, iar principalii beneficiari vor fi cei peste 2.000 de locuitori ai celor două sate.”, declară primarul Ion Banzea.

Lucrări la școală
La Școala Gimnazială Poienari continuă în această perioadă lucrările de reabilitare a parterului clădirii. Lucrările presupun amenajări interioare (placarea cu rigips, amenajarea cu gresie și lambriuri), repararea scărilor, schimbarea instalației electrice, a celei de încălzire și a instalațiilor sanitare. ”Vreau ca cel târziu la 1 septembrie lucrările să fie gata, am pus asta în vedere și constructorului. Fără întârzieri, astfel încât să putem primi copiii în bune condiții la începutul anului școlar”, precizează edilul din Poienarii de Muscel. Totodată, se așteaptă răspunsuri privind alocările bugetare pentru proiectele depuse în cadrul PNRR. Primăria Poienarii de Muscel a înscris proiecte pentru modernizarea clădirilor publice prin realizarea unor lucrări de eficientizare energetică. Clădirile vizate sunt vechiul dispensar din satul Poienari, actualul dispensar din satul Jugur și Căminul Cultural Jugur.