Tipărire

negrasiPrimăria comunei Negrași figurează pe lista UAT-urilor cu obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Este vorba de proiectul ”Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în satele Negrași, Buta și Bârlogu”, suma alocată pentru realizarea obiectivului de investiții fiind de 10.000.000 de lei. Astfel, după alimentarea cu apă a întregii comune, la Negrași se va înființa și rețea de canalizare, de altfel un pas firesc în modernizarea localității.

”Sunt mulțumit că am reușit să obținem finanțare pentru un proiect de o asemenea anvergură. În prima fază vom actualiza documentația, cu adăugarea satului Mozacu la rețeaua de utilități, apoi urmează semnarea contractului de finanțare cu ministerul. Sper ca anul acesta să putem parcurge procedurile de achiziție și de la anul să ne apucăm propriu-zis de lucru”, precizează primarul Alexandru Constantin. Sistemul de canalizare al comunei Negrași va fi deservit de o stație de epurare ce urmează a fi amplasată în apropierea DJ 508, în satul Buta.

Iluminat din stâlp în stâlp
În comună vor începe în luna august lucrări de extindere a rețelei de iluminat public. Pe baza unui proiect finanțat din fonduri europene prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), se vor monta surse de iluminat economice cu LED pe toate străzile colaterale din localitate. În total vor fi montate 460 de lămpi noi. Se va asigura astfel iluminat din stâlp în stâlp pe toate străzile.
Pe de altă parte, în contextul actual în care seceta a afectat grav culturile agricole, în comuna Negrași situația este, din fericire, una bună. ”Stăm bine, culturile agricole nu au fost afectate de secetă. Am avut norocul că înainte de acest episod de căldură, la noi a plouat bine și plantele au avut apă. Vom obține producții bune și anul acesta”, spune edilul din Negrași.