Tipărire

boteni 1Ediție jubiliară a renumitului Brâu de la Boteni, la sfârșitul lunii iulie! Cea de-a XXV-a pagină a festivalului, după doi ani în care, din cauza pandemiei, sărbătoarea nu s-a putut organiza, a readus bucuria cântecului și mai ales pe cea a dansului popular tradițional. Timp de două zile, formații din întreg județul - de la Sud, faimoșii călușari, și până la Nord - au încântat la superlativ publicul prin măiestria interpretării.

Nici măcar ploaia, de altfel mult dorită, ca semn al belșugului și al diminuării secetei - nu i-a putut opri pe dansatori în a-și etala talentul. Toate ansamblurile participante au fost răsplătite, pe lângă aplauzele generoase, cu câte o cupă a festivalului și o diplomă din partea conducerii Primăriei Boteni.
”Sărbătoarea Brâul de la Boteni este un festival al Argeșului, al comunității noastre, cu care ne mândrim și prin care încercăm, an de an, să păstrăm vie tradiția și cultura noastră. Toate calitățile acestui neam se regăsesc în dansurile românești, toate dorurile, toată hărnicia, toată demnitatea; iar în costumele noastre tradiționale e întreaga frumusețe a acestei lumi!”, a declarat primarul Vasile Leau.
boteni 2Cu ocazia acestei sărbători au fost premiate  cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie: Napotă Constantin și Maria, Bănică Neculae și Cornelia și familia Măgureanu Mihail și Domnica. ”Domnul Măgureanu este cel care a inițiat acest festival. Datorita domniei sale, de 25 de ani pe aceste plaiuri se cântă și se joacă la „Brâul de la Boteni”. Chiar și acum ajută benevol și pune priceperea și știința domniei sale în sprijinul comunității. Îl felicit încă o dată”, a rostit edilul șef.
Pe scenă au urcat și oficialități județene și locale - conducerea Consiliului Județean, deputați și senatori, precum și primari argeșeni. Primarului din Boteni i-a fost înmânată o plachetă de recunoștință, în semn de respect și prețuire pentru ceea ce întreprinde pentru această comunitate.
”Suntem alături de dumneavoastră în tot ceea ce întreprindeți, în toate proiectele actuale și viitoare și vă vom susține necondiționat. Aveți un primar vrednic de toată lauda, pe care îl felicit din toată inima, iar această sărbătoare este una dintre cele mai frumoase din județ”, a spus președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă.
Pe lângă ansamblurile populare din Boteni, Mioveni, Corbu-Olt, Bârla, Hârsești, Cicănești, Albești de Argeș, Câmpulung Muscel și Pitești, au încântat atmosfera soliștii Valentina Samfira, Vasile Ciobanu, Ștefania Strejescu, Nicolae Datcu.
La mulți ani, Boteni!