137Cu prilejul Zilei Eroilor, autoritățile comunei Suseni și copiii de la școlile din localitate au organizat o acțiune de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale. Reprezentanții administrației publice locale au depus coroane cu flori la toate cele patru monumente ale eroilor din comună, iar elevii au prezentat un program cu poezii și cântece patriotice.
Cum Ziua Eroilor a coincis anul acesta cu sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, la biserici au avut loc slujbe religioase, totodată fiind pomeniți eroii căzuți la datorie pe câmpul de luptă.
Luna iunie vine cu o veste bună pentru locuitorii din Suseni: autoritățile locale vor organiza și anul acesta Ziua Comunei, evenimentul urmând să aibă loc pe data de 20 iunie. ”Oamenii m-au tot întrebat de sărbătoarea comunei, își doresc să participe la această sărbătoare, drept urmare am decis să organizăm Ziua Comunei. Acțiunile incluse în program vor avea loc pe terenul de sport, vom monta acolo scena din lemn pe care o avem la primărie. Vom organiza o festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie și a elevilor cu rezultate bune la învățătură, iar cetățenii se vor bucura de un program artistic. Deocamdată suntem în pregătiri pentru acest eveniment, este puțin mai greu, pentru că vom realiza totul cu fonduri proprii, dar vrem să oferim cetățenilor comunei Suseni o sărbătoare de care să se bucure”, ne-a declarat primarul Doru Radu.

Microbuzul școlar întârzie
La momentul actual, lucrările de reabilitare la școala primară din satul de reședință se încadrează în graficul stabilit conform proiectului finanțat cu fonduri europene. Lucrările sunt realizate în proporție de 60%, urmând ca investiția să fie finalizată în toamna acestui an, potrivit autorităților locale. Pe de altă parte, administrația publică locală se confruntă cu probleme în ceea ce privește transportul școlar. Primăria dispune de un singur microbuz școlar, insuficient pentru transportul elevilor. ”Am făcut mai multe cereri pentru microbuz școlar, dar până acum nu ne-a fost repartizată nicio mașină. Au fost două etape în care s-au dat microbuze primăriilor, dar Suseniul nu a fost inclus în niciuna, deși tot timpul ni s-a spus că noi intrăm în prima etapă. Copiii merg înghesuiți, iar șoferul microbuzului trebuie să facă curse în timp record pentru a putea ajunge la toți cei care au nevoie de transport la școală”, a precizat edilul șef al comunei Suseni.