131În fiecare primăvară, toţi argeşenii şi nu numai, aşteaptă cu nerăbdare „Sărbătoarea Narciselor” de la Negraşi. Cu o tradiţie de 47 de ani, acest festival al naturii, dar şi al muzicii oferite de organizatori - Primăria şi Consiliul Local Negraşi, atrage de la an la an mai mulţi vizitatori, mai mulţi turişti, curioşi să vadă sau să revadă „marea albă” de flori.
La fel de încântaţi de Poiană şi de sărbătoarea câmpenească, oaspeţii au plecat însă anul acesta puţin dezamăgiţi: nu mai este voie să culegem narcise din Rezervaţia naturală de la Negraşi!
„Este o măsură ce ni se impune de la Uniunea Europeană, de la Agenţia de Mediu. Până la urmă, Poiana Narciselor este declarată rezervaţie naturală, şi trebuie să ne supunem legilor”, a spus primarul Nicolae Radu.
130În schimb, spectacolul oferit de Iulian Brezan şi invitaţii săi a fost pe placul tuturor. Alături de oficialii judeţeni - conducerea prefecturii Argeş şi a Consiliului Judeţean, de primarii din Mozăceni (Lucian Cioran), Rociu (Aurel Bălăşoiu), Teiu (Florin Dumitru), Bascov (Gheorghe Stancu), Suseni (Doru Radu), Boţeşti (Gheorghe Stancu), edilul şef din Negraşi a premiat cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă: Ilie Victor şi Ioana, Nistor Alexandru şi Floarea, Şuţa Aurică şi Floarea, Simescu Viorel şi Emilia, Raicu Gheorghe şi Ileana.
La această ediţie, copiii localnicilor au fost micile vedete ale evenimentului, serbarea elevilor fiind coordonată de directoarea Şcolii cu clasele I-VIII Negraşi, Mihaela Mincă, şi de profesoara Rodica Zgorcea.