122Tradiția cinstirii memoriei eroilor căzuți la datorie se păstrează și se respectă an de an în comuna Vulturești. Și anul acesta, autoritățile locale, alături de elevi și cadre didactice, au pregătit un program special dedicat Zilei Eroilor.
La monumentele de la cele patru biserici din localitate au fost depuse coroane de flori și elevii au susținut un program artistic cu specific patriotic. Totodată, ultimul monument al eroilor ridicat de autorități la intersecția dintre cătunele Toboșari și Mâzgana, a fost sfințit pe 21 mai, de Sf. Sărbătoare a Înălțării. Slujba de sfințire a fost ținută de un sobor de cinci preoți din localitate, la eveniment fiind prezent și primarul Liviu Poșircă.
În altă ordine de idei, la nivel local continuă lucrările de reabilitare la cele două școli, cea de la Vulturești și cea de la Bârzești, investiții finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR). Lucrările de reabilitare a celor două unități școlare vor fi terminate în vara acestui an.

Canalizarea avansează
Începută în luna aprilie, investiția la canalizarea localității avansează cu pași repezi. Conductele de canalizare au fost introduse pe o lungime de 2 km, în zonele Toboșari și Valea Caselor, urmând ca după finalizarea lucrărilor, cele două străzi să fie asfaltate. ”Vom începe asfaltarea de la Toboșari și vom continua cu restul rutelor pe care s-au îngropat conductele de canalizare. Urmează introducerea canalizării în restul comunei, e vorba de 22 de km de rețea, dar vom lucra în funcție de alocările bugetare de la Guvern. Când vom avea banii, vom face și lucrările, până acum s-a lucrat din excedentul bugetar al Primăriei”, declară edilul șef din Vulturești, Liviu Poșircă.