118Ziua Eroilor a fost comemorată cu mare fast la Tigveni, conducerea administrației locale și elevii școlilor din localitate participând la slujbele religioase oficiate în amintirea celor căzuți pentru țară și depunând coroane la toate monumentele din comună.  Îmbrăcați în costume populare, cu emoție și lacrimi în ochi, copiii au susținut și câte un mic program artistic, tematic, în fața monumentelor, fiind profund impresionați de cuvintele rostite de edilul șef, Dumitru Slătineanu.
”Comemorarea eroilor din cele trei importante războaie – de Independență și cele două Războaie Mondiale, este un eveniment de mare însemnătate pentru comunitatea noastră. Cred că fiecare dintre noi avem un străbunic printre cei ce, cu atâta vitejie, au luptat pentru eliberarea pământurilor românești sau pentru dezrobirea neamului. Pomenirea numelor acestor martiri și reiterarea evenimentelor din acele vremuri cumplite sunt adevărate lecții de istorie pentru tânăra generație. Lecții de viață pe care cei mai tineri dintre noi trebuie să nu le uite, pentru a nu repeta erorile trecutului dar, mai ales, pentru a fi mândri de înaintașii lor.”
Înălțarea  Domnului, sărbătoare religioasă de mare însemnătate în calendarul ortodox prăznuită în aceeași zi, a constituit încă un prilej pentru membrii comunității de a se primeni spiritual și de a păstra tradițiile neamului. Nu au lipsit ouăle roșii și cozonacii, oferite ca pomană pentru sufletele celor ce s-au jertfit pentru acest neam.

Bani pentru alimentările cu apă
Luna mai a adus vești bune pentru administrația locală din Tigveni din punct de vedere financiar. Alocarea de fonduri pentru proiectele derulate prin OG 28, din partea Guvernului a adus 4 miliarde de lei vechi și la Tigveni. ”Am primit câte 2 miliarde pentru cele două alimentări cu apă: de la Tigveni și Bârsești. Cu acești bani plătim în primul rând facturile restante pentru respectivele obiective și putem avansa cu lucrările. Este bine că se fac pași importanți pentru finalizarea lucrărilor începute și că, într-un fel sau altul, se mișcă lucrurile și la noi în județ. Din păcate, nu avem nicio veste în aceea ce privește alocarea sumelor necesare pentru modernizarea infrastructurii rutiere.  După cum se știe, încă din toamnă am asfaltat str. Teodor Brătianu, tronson la care am realizat șanțurile în primăvara acestui an. Avem nevoie de bani pentru achitarea co-finanțării, lucrarea fiind realizată în parteneriat cu Consiliul Județean. De altfel, avem proiecte întocmite pentru asfaltarea a 50% din drumurile localității, la unele dintre ele fiind deja licitația finalizată. Cel mai bun exemplu în acest sens este proiectul derulat tot cu fonduri guvernamentale, prin OG 28, pentru care deocamdată nu am primit nimic, ce cuprinde 13 km la Momaia, 1,5 km la Bălilești, o uliță din Bârsești și strada Nicolae Enescu din Tigveni. Așteptăm în continuare!”, spune primarul Dumitru Slătineanu.