110Potrivit autorităților locale, la sfârșitul lunii mai, lucrările de refacere a podului din satul Dealul Bradului vor fi finalizate, iar calea de acces va fi dată în folosință.
”La momentul actual, podul este închis pentru o perioadă de două săptămâni, pentru executarea hidroizolației și turnarea stratului de beton rutier, dar lucrările vor fi gata la finalul lunii mai. Vom finaliza astfel această lucrare finanțată cu fonduri de la Guvern și ne îndreptăm atenția către reabilitarea unui alt pod avariat, cel de la Mârțești. Așteptăm rectificarea bugetară anunțată pentru această perioadă, poate primim bani pentru refacerea podului, întrucât și acesta necesită lucrări urgente de reabilitare. Totul depinde de ce fonduri vom primi la rectificarea bugetară”, ne-a declarat primarul Laurențiu Micu. Trecând în alt registru, Ziua Eroilor nu a trecut neobservată la nivelul comunei. Cu acest prilej, elevii Școlii Gimnaziale ”Dumitru Udrescu” Săpata au organizat o manifestare cu specific patriotic, interpretând poezii și cântece dedicate eroilor căzuți la datorie. De asemenea, la Monumentul Eroilor din localitate au fost depuse coroane de flori, iar la biserică s-au ținut slujbe de pomenire pentru eroii neamului românesc.

Ziua Comunei, pe 15 august
În cursul lunii mai, administrația publică locală a decis păstrarea tradiției organizării Zilei Comunei Săpata, sărbătoarea locală urmând să aibă loc pe 15 august - Praznicul Adormirii Maicii Domnului, pe terenul de sport din satul Bănărești.