99Din această vară o parte din cetățenii comunei Hârtiești pot beneficia de sistemul de canalizare. Conform spuselor primarului Petre Andrei, investiția este finalizată, în acest moment lucrându-se doar la ultimele detalii.
”Sistemul va fi administrat de Apă Canal Mioveni, cei cu care toate comunele din  zonă lucrăm, datorită asocierii dintre UAT-urile noastre. Stația de epurare pe care am construit-o este una extrem de performantă, putând face față la peste 2.000 de branșări. Din acest motiv, ne gândim că putem face o extindere a rețelei și pentru locuitorii satului Dealu. Ar fi vorba de încă 8 km de conductă, dar aceeași stație de epurare. În plus, ne ajută și relieful, nefiind nevoie de foarte multe stații de pompare, ceea ce ar reduce costurile. Este păcat să nu gândim în perspectivă și pentru cele în jur de 300 de familii din zonă.”, declară primarul Petre Andrei.
În schimb, la proiectul licitat de 7 ani privind construirea unei baze sportive la Hârtiești, proiect câștigat și propus la finanțare de Guvern prin OG 28, nu s-a primit nici un leu. ”Era vorba să se primească bani pentru tot ceea ce este început cu fonduri guvernamentale. Din moment ce obiectivul este licitat, nu văd de ce nu este considerat investiție în derulare. Realitatea este însă că eu nu cred că se va mai face ceva cu această bază sportivă, iar banii pentru proiect și toată documentația au fost în zadar”, a mai spus edilul din Hârtiești.